Behandelingen

Wij werken volgens de S.M.I.L.E. methode. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat je een: Stralend gezonde mond krijgt met de juiste Mondmindset, persoonlijke Instructie & coaching, Levensbestendige zorg en een Effectieve en prettige follow-up.

De eerste afspraak

De eerste keer dat je bij ons in de praktijk komt, is voor een intake/screening. Centraal staat om kennis met je te maken en om jouw persoonlijke einddoel helder te krijgen. Want we werken naar dat einddoel, die stralend gezonde mond, waar jij zelfverzekerd van wordt en je je niet meer schaamt voor je lach. Daarbij kijken we welke behandeling nodig is om daar te komen.

Je ontvangt van ons een medische vragenlijst en we controleren je gegevens. Hierbij hebben wij je legitimatiebewijs nodig en je zorgverzekeringspas. Wanneer er geen recente foto’s (korter dan drie jaar geleden genomen) bij de gegevens van de oude tandarts zitten, worden er nieuwe foto’s gemaakt. Soms wordt er een overzichtsfoto gemaakt, een OPG. Op basis van alle gegevens zal de tandarts, in overleg met jou, een plan opstellen. Daarbij wordt ook uitgelegd wanneer je weer voor controle moet komen.  Wij maken direct een begroting voor je van de voorgestelde behandelingen, zodat je weet wat de kosten zijn. Je kunt bij je zorgverzekering verifiëren of deze kosten vergoed worden.

Bij de balie kun je direct na afloop je vervolg afspraken inplannen. Het is daarom verstandig om je agenda mee te nemen tijdens je bezoek aan onze praktijk.

tandarts Groningen loes

De volgende stap

Aan het einde van de afspraak vertellen wij je waar je staat qua mondgezondheid en wat de volgende stap is. Er zijn 3 situaties mogelijk:

  1. Je mond is al aardig stralend gezond en heeft hooguit nog een boost nodig. We regelen dat voor je en de volgende follow-up.
  2. Je mond dreigt kapot en/of ongezond te worden. Gelukkig kunnen we, met eenvoudige behandelingen je mond stralend gezond krijgen. We regelen dat je afspraken krijgt voor persoonlijke instructie & coaching en de juiste zorg. Denk bijvoorbeeld aan een vulling voor een kapotte tand en/of kies.
  3. Je mond is (door de tijd heen) kapot en/of ongezond geworden. Als er sprake is van pijn zullen we ons daar eerst op focussen en tegelijkertijd krijg je een behandelplan op maat zodat we overzichtelijk werken naar die gewenste stralend gezonde mond.